Kupétetős villany-terepjáró készül a Skodánál?

2020.09.08. 17:45

Alig mutatták be az Enyaq iV-t, a Skoda első, csak elektromos hajtással elérhető modelljét, máris felbukkantak a kémfotók egy második elektromos Skodáról. Ez méreteiben és arányaiban is emlékeztet az Enyaq-ra, egy lényeges eltéréssel: más a tetővonala.

A Skoda tulajdonképpen ugyanazt a receptet követi, amit az Audi már előadott az E-tronnal, amiből készül egy kupétetős Sportback változat is. Ez ugyan kisebb belső teret kínál, de cserébe valamivel kedvezőbb aerodinamikailag, ami az Audi hatótáv-adatai szerint 10 km-rel nagyobb hatótávot eredményez az E-tron esetében.

Valószínű, hogy érdemi műszaki különbségek nem lesznek a két változat között, de a kétféle változat potenciálisan több vásárlót hozhat a Skodának, miközben mindkettő ugyanazokon a gyártósorokon készülhet.

Az nyilván csak véletlen, hogy mind az E-tron Sportback, mind a képeken szereplő új Enyaq változat emlékeztet a saját Tesla megfelelőjére, legalábbis ami a körvonalakat illeti – alighanem célszerű szempontok vezették ugyanarra a tervezők ceruzáját.