Megmutatták az új Nissan Z néhány részletét

2020.09.08. 14:04

A legújabb előzetesből sejthető, hogy a formatervezők igyekeztek visszautalni az elődök jellegzetesebb részleteire, ahogy arra is van utalás, hogy az új sportkocsi manuális váltóval érkezik.

A Nissan helyzetében nem feltétlen logikus lépés egy rétegmodell bemutatása, különösen egy nehezen eladható sportkocsié, de a japán cégnél szerencsére nem csak könyvelők dolgoznak, hanem rendes stratégák is. Az újabb Z formáját az előzetesek alapján úgy alakították ki, hogy okot adjon egy kis nosztalgiázásra is: az első lámpa és a hátsó tetőoszlopon elhelyezett jelvény a legelső Z-ket idézi, a hátsó lámpa viszont az 1990-es évek 300ZX-ét idézi.

A Z Proto elnevezés egyébként arra utal, hogy futnak még egy biztonsági kört a gyártás megkezdése előtt egy tanulmány-változattal, amivel letesztelhetik a potenciális vásárlók és a szaksajtó véleményét. Úgy hallani, az új Z már turbómotorral érkezik – az Infiniti által használt, 400 lóerős háromliteres V6-osról lehet szó – így arra is van remény, ha nem is sok, hogy Európában is kapható lesz a típus.

Az új sportkocsi elsődlegesen persze Észak-Amerikának készül, ahol az elődök is kifejezetten népszerűek voltak, ott is tartják a premiert szeptember 15-én este – itteni idő szerint már 16-án hajnalban – így hamarosan kiderül, milyen munkát végeztek a japán gyártó tervezői.