Új Audi szedán jön, az A7L

2020.09.09. 06:05

Elég különös történet, de úgy néz ki, az Audi Kínában egy Volkswagenből fejleszt magának új modellt, ami viszont egy Audiból származik. És úgy nevezik el, hogy mindenki teljesen megzavarodjon, legalábbis az eddigi hírek szerint.

Állítólag a Shanghai-Volkswagen vegyesvállalat áll az új Audi A7L fejlesztésének hátterében. A VW csoporttól csak részben függő cégnél állítólag azt találták ki, hogy készítenek egy négyajtós modellt az A6L és az A8-as közé, és elnevezik A7L-nek. Ebben első hallásra nincs semmi meglepő, ha csak az nem, hogy ennek az autónak nincs köze az A7-eshez, annál több a Volkswagen Phideonhoz. Ez a Phaeton szedán Kínában gyártott utódja, amely viszont az A6-os Audi nyújtott változatára épült, annál egy kicsit nagyobb autó.

Hogy miért van erre szükség, azt csak találgatni lehet. Azt tudjuk, hogy Kínában a szedán még mindig igen népszerű autóforma, sokkal inkább, mint az A7-eshez hasonló ferde hátú modellek, és talán a Shanghai-VW szeretne a kínálatába valamit, ami házon belüli tervezés.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy az A7L már 2021-ben bemutatkozhat, akkor talán többet is megtudhatunk arról, hogy miért döntöttek a kínálat további, látszólag teljesen felesleges bővítése mellett.