Elektromos terepjáróval próbálkozik a Vanderhall

2020.09.18. 13:49

Egyelőre csak egy előzetest mutattak a Vanderhall Navarro nevű járműről, amely a Vanderhall nevű kis cég következő terméke lesz.

Az első benyomás a sziluettfotók alapján, hogy az új jármű koncepciója sokkal kevésbé meglepő, mint a háromkerekű Vanderhalloké volt: ez négy kerékre támaszkodik és csukott, legfeljebb az orrkialakítása tűnhet furcsának.

Ahogy a korábbi roadsterekkel, a Navarróval kapcsolatban is az az ember érzése, hogy a formatervét tisztességesen kitalálták. Szinte nem létező túlnyúlásaival, és a háromkerekűektől örökölt, fényszórókkal integrált hűtőrácsával elég jellegzetes karakter, ugyanakkor van benne valami a Jeepek és a különféle egyedi építésű buggyk karakteréből. Egyedül az a kérdés, hogy mit kezdenek a karosszéria alól kilógó kerekekkel, ami a világon sehol nem legális közúti használatban.

A műszaki részletekről egyébként sem esett még sok szó, csak annyit mondtak biztosra, hogy elektromos hajtású lesz a terepjárójuk, hagyományos hajtásláncot nem is terveznek.

A Vanderhall egyébként épp a gyártókapacitása megduplázásán dolgozik: évi 10 ezer autó legyártására lesz lehetőség az új üzemben, a Utah állambeli Provóban, ahol bő 900 főt foglalkoztatnak majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.