Még nagyobb bálna jön a Mercedestől

2020.09.23. 06:08

A Maybach önálló márkaként elég kellemetlen bukásnak bizonyult, de a Mercedes okosan hasznosította újra, ami ebből megmaradt. Az S mellett most már a GLS osztály csúcsváltozata is magán viseli a patinás jelvényt, és jön a folytatás is.

Ola Kallenius, a Mercedes vezérigazgatója beszélt egy, a brit Autocarnak adott interjú során a Maybach márkával, amelynek a teljesítményével alapvetően elégedett. Arra is utalt, hogy az új S osztályból is készül ilyen csúcsváltozat, amely állítólag még egy szinttel magasabbra emeli majd a márkát.

Bár a vezér nem fejtette ki, mire gondolt, de úgy tudjuk, méretben mindenképp a következő szintet képviseli az X223 kódnevű modell, amely még nagyobb, hosszabb és tágasabb lesz, mint az elődje volt. Úgy hallani, ez marad az egyetlen változat, amely megtarthatja a hatliteres V12-es turbómotort, amelyet az AMG már nem fog felhasználni.

Az is csak pletykákból jutott el hozzánk, hogy a bemutatót még az idén megtartják, méghozzá a típus legígéretesebb piacán, Kínában. A premier novemberre várható, a Kvangcsúi Autószalonra.