Európába jön a BMW X6 formájú Renault

2020.09.23. 14:11

Az európai változat legfontosabb újdonsága, hogy csak hibrid hajtásokkal lesz elérhető.

Tavaly tavasszal mutatták be Oroszországban az Arkana véglegesített változatát: a kupétetős, ötajtós SUV az eredeti tervek szerint nem is jött volna Európába, ám ezen a döntésen láthatóan változtattak azóta, nyilván összefüggésben a Renault élén történt változásokkal. Európába a jövő év első felében érkezik a típus, és Magyarország kivételesen az elsők közt, már 2021 első negyedévében megismerheti közelebbről.

A Renault közleménye szerint csak hibrid változatok lesznek, bár a háromból két változatba úgynevezett mikrohibrid-rendszer kerül. Ez 12 voltos enyhe hibrid rendszer, amellyel a szabványos 1,33 literes turbómotorokat egészítik ki, leginkább a névleges szén-dioxid-kibocsátás névleges értékének csökkentése érdekében. Ez a hajtásváltozat elérhető lesz 140 és 160 lóerővel is.

Az egyetlen igazi hibrid a kínálatban az E-tech hajtásrendszert kapja, amely korábban már bemutatkozott a Clio, Captur és Mégane típusokban: ez 140 lóerő összteljesítményt kínál, és nem a konnektoros változat.

A 4,57 méteres, 2,72 méteres tengelytávú terep-kupé műszaki szempontból egyébként a Dacia Duster rokonságához tartozik, és használható családi autó lehet. A benzines mikrohibrid változatok csomagtere legalábbis jó nagy, 513 literes, az E-tech változatnál azonban 438 literre csökken ez az érték, az akkumulátorok helyigénye miatt.

Európába egyébként nem Oroszországból, hanem Dél-Koreából, Puszan városából érkezik az Arkana, ahol együtt készül majd a típus Samsung jelvényes változatával.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.