1100 lóerős szörnyeteg készül a Tesla Model S-ből

2020.09.23. 15:43

Model S Plaid a neve az új Tesla csúcsmodellnek, amellyel a jelek szerint ismét a leggyorsabb szériagyártású villanyautó címére pályázik a Tesla.

A Model S eddigi csúcsváltozata, a P100D ugyan eddig is legyorsult szinte mindent, ami rendszámot kaphat, de elég hamar elmelegedtek benne a dolgok, így versenypályán jó köridőt menni már kevésbé lehetett vele. Emellett a korlátozott végsebesség is behatárolta a lehetőségeket: az utcai versenyben legfeljebb rövid távon bírták a Teslák.

Úgy néz ki, ezekre a problémákra jelent megoldást az új Model S változat. A Plaid 836 kilométeres hatótávot ígér, a végsebessége 322 km/h, 96 km/h-ra 2 másodpercen belül gyorsul, 9 másodperc alatt futja a negyed mérföldet, és 3,6 kilométert biztosan elmegy komoly versenytempóban, legalábbis erre utal, hogy futottak vele egy 1:30,3-as időt a Laguna Seca Raceway-en, ami alig három másodperccel gyengébb, mint a McLaren Sennával futott utcai autós rekord.

Az alapján, amit eddig tudni lehet a típusról, a Plaid csattanós válasz a kihívóknak: a legtöbb területen megelőzi a Lucid Airt és a Porsche Taycant is. Ráadásul árban is versenyképes lesz ezekkel: mind a 169 ezer dolláros Lucid Air Dream Edition-nál, mind a 185 ezer dolláros Porsche Taycan Turbo S-nél olcsóbb lesz, néhány dollár híján 140 ezerért – átszámítva úgy 43,5 millió forintért – lehet majd megvenni. Az első szállítások azonban még odébb vannak: 2021 végére ígérik a legelső példányok leszállítását.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.