Új ember a Seat élén

2020.09.24. 06:58

Amióta Luca de Meo elhagyta a Seatot januárban – mint később kiderült, a Renault vezérigazgatói széke kedvéért – a spanyol márka élén nem állt első számú vezető. Ennek a helyzetnek azonban vége: Wayne Griffiths veszi át a gyártó irányítását, aki eddig a Cupra igazgatója, és a Seat marketingért felelős alelnöke volt.

griffith

A brit szakember egyelőre korábbi feladatait is elvégzi, ameddig nem döntenek az utódok személyéről. Griffiths nem túl meglepő módon a legfontosabb feladatok egyikeként a közeljövőre nézve a Cupra márka fejlesztését nevezte meg, természetesen a cég fenntartható mobilitási megoldások gyártására való átállítása mellett.

Egyes feltételezések szerint ezzel annak az esélye is megnőtt, hogy a cég teljesen identitást váltson, és Seat helyett Cupra néven folytassa a tevékenységét, bár maga Griffiths korábban, a Cupra el-Born bemutatója kapcsán arról beszélt, hogy a Seat és a Cupra márkák viszonyán egyelőre nem terveznek változtatni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.