2020.09.25. 20:01

A rendőrség Pofátlantanítás nevű akciósorozata több mint egy éve töretlenül folytatódik. Már senki nem gondolkodik azon, hogy mennyire etikus hatósági jelzéssel nem ellátott autóból vadászni a szabálysértőkre, hiszen egyrészt számos országban zajlanak hasonló akciók. Másrészt mostanra kiderült, hogy tényleg rengetegen teszik félre a legelemibb KRESZ-szabályokat amikor azt gondolják, hogy nincs a közelben rendőr. Ha a képsorokhoz hozzáképzelünk egy-egy baleseti beszámolót, nem nehéz megtalálni az összefüggéseket.

Ebben segít a sorozat huszadik epizódja is, amely most került ki az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának Facebook-oldalára. Van benne néhány záróvonalon előző gyorshajtó, egy bringás aki beszól a rendőrnek mert szeretett volna áttekerni a zebrán és megzavarták ebben, továbbá lesz még rengeteg biztonsági öv nélkül vezető autós, akik nyilván nem tudják, mennyire minimális esélyük lenne a túlélésre bármilyen koccanásnál erősebb ütközés során. 

A sorozat korábbi epizódjait itt tudjátok megnézni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.