Felvillantották a Genesis második magas modelljét is

2020.09.29. 11:19

A Genesis egyre egyértelműbben készül Európába, de még hiányzik a kínálatból egy lényeges sarokkő: egy errefelé is átlagosnak tekinthető méretű SUV jellegű modell, a nagydarab GV80 kisebb testvére. Ez lehet a GV70, amelyet egyelőre egy érdekes, ferde rácsmintás álcafóliában mutattak meg a gyáriak.

A képeken ennek ellenére elég jól kivehetők az autó részletei, sőt, egyes elemeket láthatóan igyekeztek kiemelni. Ilyen az oldalablaksor felső szélének határozottan dinamikus íve – mondjuk nem kizárt, hogy ez a végleges autón nem is egészen ilyen lesz – vagy éppen az övvonalnak a motorháztetőn induló karakteres éle. Egyébként ez az SUV is a megszokott krumpliforma, bár mintha egy picivel alacsonyabb és nyúlánkabb lenne a kategória átlagánál.

Szemből persze a márka egyen-arculata köszön vissza: a vízszintesen osztott fényszórók, és a jellegzetes, szív alakú hűtőrács, amit az elmúlt egy-két évben minden más Genesis modell is megkapott.

Az autó műszaki megoldásairól egyelőre csak pletykákat hallani: eszerint a műszaki alapok a G70 szedánból jönnek, ahogy a motorpaletta is, amelyben várhatóan lesz 2,5 literes turbós benzines és 2,2 literes turbódízel négyhengeres, illetve egy V6-os is. A hosszmotoros elrendezés miatt hátsó- és összkerék-hajtású változatok várhatók, és valószínű, hogy kéziváltós kivitel egyáltalán nem készül.

Szintén csak híresztelés, de az alapján, hogy ennyire nyílt gyári előzetest mutattak, elég valószínű, hogy a bemutatót is megtartják még az idén, a forgalmazás pedig valamikor 2021 első felében indulhat.