Megjött a nyitott 4-es BMW is

2020.09.30. 18:13

Ha a 4-es kupé sokaknál kiverte a biztosítékot, a kabrió valószínűleg még többeknél ki fogja. Nem mintha nagyon különböznének, de a kupé elegáns teteje nélkül a látvány, mondhatni, még kíméletlenebb.

Az esztétikai kérdésektől eltekintve is akad a nyitott 4-es BMW-ben új részlet. Egy ilyen, hogy a divatot követve a BMW is lemondott az összecsukható keménytetőről a vászontető kedvéért, ezzel a döntéssel mintegy 40%-ot spórolva a tető tömegén. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy az autó az elődjéhez képest abszolút értékben is könnyebb lett 25 kilogrammal, igaz, a 420i alapkivitel 1765 kilója így sem kevés.

Az elektromos mozgatású vászontető 50 km/h-ig menet közben is nyitható vagy csukható, a teljes művelet 18 másodpercig tart. A csomagtartó nyitott tetővel 300, zárttal 385 literes – ez utóbbi érték 15 liter javulást jelent az elődéhez képest.

A gyártás négyféle motorral indul: a kétliteres négyhengeres benzines turbómotorból 184 és 258 lóerős változatokat kínálnak majd a kabrióhoz, emellett a kétliteres dízel 190, és a háromliteres soros hathengeres turbómotor 374 lóerős változatai közül lehet választani. Ez utóbbi motor az M440i xDrive Cabriolet-ben lesz elérhető, amely nyolcfokozatú automata váltóval és a állandó összkerék-hajtással készül. A hathengeres dízelek, illetve a nyitott M4-es 2021-ben érkezik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.