A magyar autópiac ötöde még mindig hiányzik

2020.10.02. 15:43

2020 első három negyedévén túl vagyunk, és csak most kezd ismét növekedésbe fordulni a piac, de kevéssé valószínű, hogy ez elég lesz a korábbi hónapok gyenge eredményének ellensúlyozására.

dealership

Januártól szeptemberig 90 092 új személyautóval bővült a hazai állomány, ami 21,7%-kal kevesebb a tavalyi eredménynél, de a gyengébb tavalyelőtti évhez képest is 13,9% a csökkenés. Ugyanakkor már látszik a fény az alagút végén: szeptemberben 18,6%-kal több autót helyeztek forgalomba, mint tavaly ilyenkor, összesen 11 449-et.

A használt autók esetében egyelőre nincs szó ilyen fordulatról, a Datahouse adatai szerint itt az éves lemaradás tavalyhoz képest 15,7%, ami 98 821 autót jelent, és a havi forgalomba helyezések száma is alacsonyabb a tavalyinál 10,2%-kal. Mondjuk ezeket az adatokat pont torzíthatja a külföldről hozott autók vizsgáztatásának lassúsága, amiről mostanság hallani lehet, hiszen a statisztika csak azokból az autókból épül, amelyek már túlestek az időigényes honosítási procedúrán.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.