Tovább terjeszkedik az MG Európában

2020.10.02. 06:16

Az MG-nek az elektromos autók bőséges támogatása hozhatja meg a sikert Európában, hiszen a kínai SAIC exportmárkája használható elektromos autókat kínál elfogadható áron.

mg5 mghs

A Nagy-Britanniában 2009 óta jelen levő MG még a márka legrégebbi piacán sem tudott szemmel látható eladásokat összehozni 2018-ig, a ZS nevű SUV bemutatásáig, amelyből az elektromos változat kifejezetten népszerű lett. Ráadásul úgy néz ki, hogy a típus francia és holland bemutatása is sikeres volt, így most újabb piacokat céloznak meg.

A legújabb hírek szerint Németország, Olaszország és Spanyolország az MG offenzíva következő három célpontja. Németország, ahol néhány hónapja nagyon bőkezű, akár 9500 eurós villanyautó-támogatást vezettek be, különösen ígéretes.

Az MG típusai villanyautóként nem kiugróan vonzóak – az MG 5 kombi 344, az elektromos ZS 266 km-es hatótávot kínál – viszont úgy néz ki, hogy egy csomó vetélytársukkal szemben valóban léteznek. Megvásárolhatók elfogadható várakozási időkkel, elfogadható áron, és nincsen éves kvóta, amin felül ne fogadna rendeléseket a gyártó. „Évi 300 ezer akkumulátor gyártására rendezkedtünk be, így nincsen kapacitás-korlátunk, mint némely vetélytársunknak.” - mondta a márka egyik brit vezetője, ami magyarázza az MG gyors térnyerését.

A magyarországi forgalmazás lehetőségéről egyelőre nem esett szó, ugyanakkor ha a német piacon is sikerül jelentős eladásokat produkálni – ami a konkurencia korlátait ismerve nem lenne meglepő – akkor ez is hamar napirendre kerülhet.