Még az idén leleplezik az új Subaru sportkocsit

2020.10.05. 15:51

Maga az előzetes, amit a Subaru amerikai részlege tett közzé, sokat nem árul el az autóról: egy kék-fehér álcázófóliás prototípus bal első kereke látható rajta, alacsony profilú, de nem túl széles gumival.

brz teaser

Az elsődleges információ az, hogy még az idén ősszel megmutatják az új BRZ-t – a név is marad – viszont 2022-es modellnek hívják, ami azt jelenti, hogy legkorábban 2021 második felében tervezik megkezdeni a forgalmazását.

Az autóról sok, néhol egymásnak ellentmondó információ kering. Egyesek szerint marad az eddig használt műszaki alap, mások szerint a Toyota TNGA platform egy változatát igazítják alá. Emellett arról is hallani, hogy a Subaru 2,4 literes, 260 lóerős turbómotorját kapja, ugyanakkor mivel lesz Toyota GT86 utód is, ahogy eddig, egy ennyivel erősebb változat már a négyhengeres Supra házon belüli konkurenciája lenne, szóval erre az infóra sem érdemes mérget venni.

Annyi látszik biztosnak, hogy a Subaru BRZ-Toyota GT86 páros méretén és karakterén nem terveznek változtatni: továbbra is afféle átmenet lesz az egymagában egy külön kategóriát alkotó Mazda MX-5, és a nagyobb, drágább, legalább hathengeres sportautók közt, amilyen a Toyota Supra vagy a Nissan Z.

Az igazán érdekes kérdés az, hogy egyáltalán érdemesnek tartják-e elhozni Európába a két új sportkocsit, ahol eddig sem volt slágermodell egyik sem: úgy évi 1500 GT86 és 500 BRZ kedvéért az sem biztos, hogy a típusengedélyeztetés költségeit megéri vállalni.