Akciófilmes autósüldözést videóztak a rendőrök Baranyában

2020.10.06. 19:04

Közhelyes felvezetés egy autósüldözésről szóló hírnek, de egy tényleg akciófilmbe illő autósüldözés történt kedd délelőtt Baranyában. Egy pécsi gyorshajtót kergetett több rendőrautó az 57-es főúton, majd miután az első kettő kihullott a hajszából, a harmadiknak sikerült csak megállítania a - mint később kiderült, bedrogozott - sofőrt, akinek a hajszájából néhány jelenetet közzétett a rendőrség a Police.hu-n, íme:

Utoljára júliusban láttunk hasonlót Budapestről, de amiben ez a baranyai üldözés most más volt, hogy itt komoly túlerőben voltak a járőrök a menekülő skodással szemben. A közlemény szerint konkrétan három rendőrautó lett kisebb-nagyobb mértékben áldozata a menekülésnek: az elsővel "menet közben érintőlegesen" ütközött, egy másik miatta hajtott neki egy jelzőlámpának, míg a harmadik autó a pécsi Pákolitz István utca és a Szeptember 6. tér kereszteződésénél ütközött össze vele. Sajnos ez már nem látható a fenti videón, de állítólag ez kellett a sikerhez, az ütközés után ugyanis futva menekült tovább a 23 éves srác, de hamar elfogták. 

2020-10-06 18 58 27-Újabb menekülő autós Baranyában - YouTube

A Skoda sofőrjéről később kiderült, hogy egyrészt nincs jogosítványa, másrészt egy elvégzett drogteszt szerint valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt volt - ezek egyike sem lesz enyhítő körülmény, sőt. A közlemény szerint a pécsi férfi ellen cserbenhagyás, közúti veszélyeztetés és kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság. A hivatalos személy elleni erőszak elkövetését az ügyészség vizsgálja. A videófelvételek alapján pedig a rendőrök összesítik a sofőr által elkövetett szabálysértéseket, és azok miatt szabálysértési eljárás is indul ellene. Nem kizárt, hogy ráfejel majd a már említett budapesti nissanosra, aki 93 büntetőpontot szedett össze júliusban az I. kerületben. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.