Vettek egy Tesla Model Y-t, majd a hazaúton lerepült a teteje

2020.10.07. 12:30

Számtalanszor halottunk már arról, hogy a Tesla minőségileg nem tökéletes autókat ad ki a kezei közül, a gyakori problémák közé tartoznak például a pontatlan illesztések és a fényezési hibák. Ezeket egy frissen átadott Model Y a napokban jócskán lepipálta, ugyanis a nem megfelelő rögzítés miatt menet közben eltűnt a teteje.

nsuyixdcggyqk38mlwx8

Redditen és a Twitteren is beszámolt az újdonsült tulajdonos fia az incidensről, aki apjával együtt vette át vadonatúj villanyautójukat. A Model Y átvéle után hazafelé vették az irányt, azonban nem jutottak sokáig, mivel pár kilométer után eltűnt a fejük fölött lévő hatalmas üvegpanel.

A fiú beszámolója szerint menet közben arra lettek figyelmesek, hogy egyre erősebben süvít a szél. Eleinte lehúzott ablakra vagy nyitott ajtóra gyanakodtak, de nem kellett olyan sokáig gondolkodniuk, mivel az erősödő szélzajt követő pillanatokban lerepült a komplett üvegtető. Rövid pánikolás után megfordultak, majd visszamentek a szalonba, ahol azt mondták nekik, hogy valószínűleg a gyárban nem rögzítették megfelelően a tetőt, de az is elképzelhető, hogy teljesen kihagyták ezt a lépést, és egyáltalán nem ragasztották az üvegpanelt.

Érthető módon ingyenes javítást ajánlottak fel a Teslánál, azonban ezt elutasította a tulajdonos, így valószínűleg egy teljesen új autót fog kapni, ami remélhetőleg nem fog kabrióvá alakulni.