A Skodánál okostelefonos hibakeresésen dolgoznak

2020.10.10. 08:20

Skoda Sound Analyser a neve annak a mobiltelefonos alkalmazásnak, amely hang alapján igyekszik megtalálni az autók egyes tipikus hibáit.

Az elv egyszerű: azokat a hibákat tudja így megkeresni a szoftver, amelyek jellegzetes zajokat keltenek. Jelenleg tíz hibatípus felderítésére alkalmas az applikáció: a motor mellett a kormánymű, a légkondicionáló és a dupla kuplungos váltó egyes meghibásodásait képes jelezni. Június óta folyik a tesztelés, 14 ország 245 márkaszervizében, és eddig biztatóak az eredmények: 90% körüli valószínűséggel azonosítja a hibát az alkalmazás.

A Skoda szóvivője ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a mesterséges intelligencián alapuló szoftver egyelőre nem képes kiváltani a hagyományos diagnosztikai módszereket. A fejlesztés egyelőre a megoldás életképességének felmérésénél tart, azaz akár évek is eltelhetnek, mire kész technológiáról lehet majd beszélni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.