Kiderült néhány új részlet az Audi E-tron GT-ről

2020.10.10. 13:08

Az E-tron GT szériaváltozatának hivatalos bemutatása még várat magára, de mutattak néhány képet a prototípusról, és a gyártósorról is. A termelés egészen biztosan beindul még az idén, bár nyilvánvaló, hogy ebből az autóból nemigen készülhet nagy mennyiség.

Az Audi ugyanis egy olyan üzemében rendezett be gyártósort a típus számára a neckarsulmi telephelyén, ahol eleve csak kis szériás gyártás zajlik: eddig néhány egyedi versenyautó, és az R8-asok összeszerelését végezték itt. Azért választották ezt az üzemet, mert itt volt lehetőség rá, hogy egy már meglevő gyártási rendszerbe illesszék be az új típust, amelyből eleinte aligha lesz szükség évi néhány ezer példánynál többre, mivel kifejezetten drágának ígérkezik.

Erre onnan lehet következtetni, hogy az Audi ezt a modellt még a Porsche Taycanból ismert J1 platformra építette, amely kifejezetten drága megoldás. Úgy hallani, az E-tron GT teljesítményben a Taycan 4S és a Taycan Turbo közé esik majd, így árban sem lehet nagyon messze ezektől: valahová a 105 és 150 ezer euró közti sávba várható. Így valószínű, hogy ez lesz az Audi villanyautó-kínálat legdrágább darabja, hiszen a később érkezőket nagyrészt már az olcsóbb modellek számára tervezett MEB platformra építik.

Egyelőre a próbagyártás zajlik Neckarsulmban, de az Audi ígérete szerint még 2020-ban elkezdik a termelést is, így valószínű, hogy az E-tron GT bemutatására sem kell már sokat várnunk.