Múzeumi darab ez az összetört Pagani Zonda

2020.10.14. 13:54

A Pagani 1999-ben mutatta be a Zondát a Genfi Autószalonon, és máig kizárólag 140 példányt készített belőle. A rendkívül limitált darabszám miatt minden sérült, vagy összetört példánynak nagy híre van, a mostani eset ráadásul különösen szerencsétlen, mivel ez a konkrét modell a Pagani múzeumában volt kiállítva.

sddefault

Az összetört sportautót Olaszországban videózták le, éppen tréleren szállították. Sok mindent nem lehet látni belőle a fólia miatt, de a 2003-as Zonda C12 S jobb hátulja szemmel láthatóan komolyan megsérült. A sérülésen túl a rendszám is látszik, ami alapján a Motor1.com visszakereste az autó előéletét: eredetileg arab tulajdonosa volt, de később visszavásárolta az olasz gyártó - Horacio Paganit is többször lehetett látni a volán mögött -, az utóbbi években pedig a Pagani Múzeumban volt kiállítva.

Azt egyelőre nem tudni, hogyan sérült meg az autó, de nem kizárt, hogy a Pagani ismét eladta, és új tulajdonosa törte meg, de az is elképzelhető, hogy kivitték a múzeumból valamilyen alkalomból, és akkor történt a baj. Az mindenesetre biztos, hogy a javítás nem lesz olcsó mulatság.