A BMW konnektoros hibridjei is tűzveszélyesek

2020.10.16. 17:01

A 3-as, 5-ös, 7-es, X1-es, X2-es, X3–as és X5-ös, valamint a 2-es Active Tourer és a Mini Countryman konnektoros hibrid változatait hívja vissza a BMW, azokat, amelyeket az idén január 20-a és szeptember 18-a között gyártottak. Emellett az i8-as január és április között gyártott utolsó példányai is érintettek.

bmw phev.png

Az indoklás szerint olyan szennyeződés kerülhetett az akkumulátorcsomagokba, amely zárlatot okozhat, ami teljes töltés mellett akár az autó kigyulladásához is vezethet. A BMW szerint kifejezetten ritka jelenségről van szó, a visszahívás megelőző jellegű, és bár bő 26 ezer autóra vonatkozik, ezeknek a nagy része még átadásra vár, így durván háromezer járművet kell konkrétan az utcáról visszahívni.

Az idén a Fordnak volt egy hasonló visszahívása a Kuga konnektoros hibrid változatával, illetve a Hyundainak a Kona EV-vel kapcsolatosan: mindkét esetben akkumulátor-zárlat okozta autótüzek léphetnek fel, bár nyilván nem azonos okokból. Úgy tudjuk, a BMW kérdéses autóihoz a Northvolt szállította az akkucsomagokat.