Próbálgatta a Taycan észvesztő gyorsulását, csak közben megfeledkezett a körforgalomról

2020.10.20. 10:56

A Porsche első sorozatgyártású villanyautója, a Taycan elképesztő számokat tud: 680 lóerős és 850 Nm nyomatékot ad le a kerekekre, emellett 3,2 másodperc alatt van százon és 10,6 alatt kétszázon - mármint a sima változat, az S még durvább. Nemrég egy török férfi is próbálgatta a félelmetes gyorsulást, csak közben megfeledkezett arról, hogy a közeli körforgalomig le is kéne lassítani.

Ahogy a felvételen is látszik, a sofőr egészen 188 km/óriág gyorsult fel a Taycannal, és csak utána kezdte el megfékezni az autót, nyilvánvalóan már túl későn. A kellő mennyiségű fékút hiányában nem tudott bekanyarodni a körforgalomba, ehelyett ráfutott a szegélyére, ami megdobta a Porschét, és végül az út mellett kötött ki.

Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár a Taycan alapárát - 50 millió környéke - tekintve minden bizonnyal jelentős. Mindenesetre a videó jó példája annak, hogy nem árt, ha némi ész és rutin is párosul a több száz lóerős szuperautóhoz.

Forrás: Bp-i Autósok

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.