Porrá égtek a malmői kereskedés előtt parkoló Teslák

2020.10.21. 10:43

Hétfő este jelentették a malmői tűzoltóságon, hogy a helyi Tesla-kereskedésnél több ponton tűz ütött ki. Mint kiderült, a kereskedés előtt parkoló autók álltak lángokban, jó eséllyel szándékos gyújtogatás következtében - írja az InsideEVs.

maxresdefault

Helyszínre érésük után a tűzoltók a kereskedéshez közel parkoló Teslákat oltották el először, ugyanis attól tartottak, hogy a lángok át fognak terjedni az épületre, és az eredetinél is jóval nagyobb tűz keletkezik majd - erre minden esély megvolt, a felvételeken látszik, hogy több autó is közvetlen az épület falai mellett áll. Miután ezeket sikerült megszüntetniük, a többi, távolabb álló autóra koncentráltak.

Az éjszaka folyamán a tűzoltóságnak sikerült teljesen eloltania a tüzeket, de hét vagy nyolc Tesla így is teljesen porrá égett. A reggel készült videóban látszik, hogy ez a szám sokkal rosszabb is lehetett volna, mivel a kereskedés elzárt parkolójában egymás hegyén-hátán állnak a villanyautók, még a 300-400 négyzetméteres nyílt parkolóban - ahol kigyulladtak az autók - csak néhány áll, viszonylag távol egymástól.

De nem véletlenül a kereskedés előtt parkoló, szabadon lévő autók gyulladtak ki, ugyanis minden bizonnyal szándékos gyújtogatás történt. A rendőrség sem tudja mással magyarázni az esetet, így nyomozást indítottak gyújtogatás miatt.

Pár hónapja egy pozsonyi kereskedésben is gyújtogattak, akkor egy pszichiátriáról szökött férfi volt a tettes, aki gond nélkül leparkolt a kereskedés előtt, kiszállt autójából, majd lángra lobbantott pár pickupot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.