Új Fiat Panda változatok jönnek

2020.10.22. 05:22

Mostanra világos, hogy a Fiat hosszabb távon nem tud megélni kicsi és olcsó városi modellekből, de ha már búcsúzni kell, megadják a módját. A Panda egyébként is az idén negyven éves, így készítettek néhány új típusváltozatot, a műszaki tartalom megváltoztatása nélkül.

Az összes új változat azonos műszakilag: az év elején bevezetett, kisebbik, ezres háromhengeres Firefly motor kerül az orrukba, enyhe hibrid rendszerbe kötve. A maga 70 lóerejével semmiképp sem kivételes, de közlekedni, főleg városban bőven elegendő lehet.

A lényeg úgysem ez, hanem az új részletek. Összesen három fő változat készül: a City Life, a Cross és a Sport, és mindegyik egy picit más stílust képvisel. A City Life a legegyszerűbb új változat – a képeken ez látható fehérben – de ehhez is járnak 15-ös, egyedi formájú alufelnik, korbn némi fekete műanyag, az új belső kárpitok, és a 7 hüvelykes érintőképernyős fedélzeti rendszer.

A Cross – a fotókon a kék autó – jóval látványosabb darab, nagy kartervédő-imitációval, még több fényezetlen elemmel, emelt futóművel, azoknak, akik a terepjárós stílushoz vonzódnak. Ez a kivitel összkerék-hajtással is rendelhető lesz.

Az utolsó modell a Sport – a grafitszürke autó – amihez 16-os, sportos kiállású felnik járnak, és kevesebb rajta a fekete műanyag. Ehhez rendelhető külön csomagban sötétített üvegezés és vörös féknyergek is – ez utóbbi finom utalás a Panda legkomolyabb 100 HP változatára.

Ezeken kívül néhány belső téri anyag és kárpit jelent még újdonságot, de valószínű, hogy ez afféle búcsúnak tekinthető. Legalábbis attól a Pandától, amit ma ismerünk. Ha minden igaz, néhány éven belül, a Peugeot-tól beszerzett alapokra új, nagyobb méretű, drágább Fiat modellek várhatók. Nem kizárt, hogy azok közt is lesz Panda nevű, de azt már új filozófia szerint tervezik, egyértelműen tehetősebb közönség számára.