Új Fiat Panda változatok jönnek

2020.10.22. 05:22

Mostanra világos, hogy a Fiat hosszabb távon nem tud megélni kicsi és olcsó városi modellekből, de ha már búcsúzni kell, megadják a módját. A Panda egyébként is az idén negyven éves, így készítettek néhány új típusváltozatot, a műszaki tartalom megváltoztatása nélkül.

Az összes új változat azonos műszakilag: az év elején bevezetett, kisebbik, ezres háromhengeres Firefly motor kerül az orrukba, enyhe hibrid rendszerbe kötve. A maga 70 lóerejével semmiképp sem kivételes, de közlekedni, főleg városban bőven elegendő lehet.

A lényeg úgysem ez, hanem az új részletek. Összesen három fő változat készül: a City Life, a Cross és a Sport, és mindegyik egy picit más stílust képvisel. A City Life a legegyszerűbb új változat – a képeken ez látható fehérben – de ehhez is járnak 15-ös, egyedi formájú alufelnik, korbn némi fekete műanyag, az új belső kárpitok, és a 7 hüvelykes érintőképernyős fedélzeti rendszer.

A Cross – a fotókon a kék autó – jóval látványosabb darab, nagy kartervédő-imitációval, még több fényezetlen elemmel, emelt futóművel, azoknak, akik a terepjárós stílushoz vonzódnak. Ez a kivitel összkerék-hajtással is rendelhető lesz.

Az utolsó modell a Sport – a grafitszürke autó – amihez 16-os, sportos kiállású felnik járnak, és kevesebb rajta a fekete műanyag. Ehhez rendelhető külön csomagban sötétített üvegezés és vörös féknyergek is – ez utóbbi finom utalás a Panda legkomolyabb 100 HP változatára.

Ezeken kívül néhány belső téri anyag és kárpit jelent még újdonságot, de valószínű, hogy ez afféle búcsúnak tekinthető. Legalábbis attól a Pandától, amit ma ismerünk. Ha minden igaz, néhány éven belül, a Peugeot-tól beszerzett alapokra új, nagyobb méretű, drágább Fiat modellek várhatók. Nem kizárt, hogy azok közt is lesz Panda nevű, de azt már új filozófia szerint tervezik, egyértelműen tehetősebb közönség számára.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.