Megbukott Ausztráliában a Honda NSX

2020.10.25. 06:48

Szép csöndben kivonta a forgalomból Ausztráliában az új NSX-et a Honda. A hibrid szupersportautó ugyanis megbukott a kontinensen, idén egyetlen darabot sem sikerült eladni belőle. Tavaly is mindössze hármat, míg 2018-ban, 2017-ben és 2016-ban egyformán kettőt-kettőt. Persze egy ilyen sportkocsi soha nem lesz tömegcikk, de ezek a számok a jelek szerint messze alulmúlták a várakozásokat.

honda-nsx-1

Az NSX így tehát le is került a japán márka ausztráliai képviseletének weboldaláról, nem vesznek fel több rendelést a modellre. De nem ez lesz az utolsó Honda, amit elkaszálnak az országban. A vállalat átfogó átalakításra készül, amelynek során megnyirbálják a kereskedői hálózatot, és észszerűsítik a kínálatot is, így bizonyos típusok eltűnnek – nyilván a kevésbé népszerűektől fognak megszabadulni.

2021-ben aztán bevezetnek egyfajta rögzített áras kereskedelmi modellt is. Ez azt jelenti, hogy az egyes típusok árát központilag szabják meg, a kereskedőknek nem lesz abban mozgásterük. Magyarul, a vevők nem tudnak majd alkudozni, amikor új autót vásárolnak. Az átszervezés eredményeként persze számolniuk kell az össz-eladások visszaesésével. Míg 2019 decemberében több mint 3600 új Honda talált gazdára Ausztráliában, addig 2021 júliusára havi 1650-es darabszámot becsülnek.

Kérdés, hogy ezzel a lépéssel végül hova jutnak, már ami a bevételeket és a pénzügyi eredményeket illeti: a racionalizálás hoz-e annyit a konyhára, ami kompenzálni tudja a darabszámok csökkenését?

Az új NSX vegyes fogadtatásban részesült, azonban a nagy előd vitán felül legenda. Ebből a tesztből talán kiderül, miért:

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.