Mitsuoka Buddy – a Toyota RAV4, vonzóbb stílusban

2020.10.29. 15:22

A jelenlegi RAV4-esben a kezdetektől van valami megmagyarázhatatlanul furcsa, zavaros útkeresés: az autót profilból jellemző egyszerű vonalakat az orr-részen feleslegesen elkomplikálták a versenyautósan agresszív, emeletes, trapézforma hűtőnyílások és a kartervédő-imitáció formakavalkádjával. A Mitsuoka átirata ennél sokkal elegánsabb és egyszerűbb módon fejezi be a formát, 80-as évekbeli amerikai stílusban.

A kis japán cégnél, amely Jaguar orrú Nissan Micra szedánokkal kezdte pályafutását, valaki elképesztő módon belelátta a RAV4 formájába a rokonságot az 1984-es Chevrolet Tahoe orrával, és elkészítette ez utóbbit, de a japán SUV ferde vonalaihoz illő, előre döntött formában. Az új orrhoz tökéletesen passzoló hátsó részt is terveztek az autóhoz, sőt, korszerű alufelnik mellett a karosszéria színére fényezett lemezfelnikkel és rücskös gumikkal is elérhető lesz a Buddy névre keresztelt stílusbomba.

Ez ugyanis nem valami bizonytalan tanulmányautó, hanem egy gyártásra kész átalakító készlet. A Mitsuoka tizenegyféle egyszínű, és hatféle két árnyalatú fényezéssel kínálja majd, és minden Japánban elérhető RAV4 változat átöltöztetését vállalják: az egyszerű, kétliteres benzinesét épp úgy, mint a hibrid kivitelét. November végétől vesznek fel rendeléseket, akkorra ígérik, hogy az átalakítás árát is közzéteszik.