Az SSC újrapróbálja a sebességi rekordot

2020.11.02. 08:55

Jarod Shelby, az SSC igazgatója maga jelentette be, hogy új rekordkísérlettel próbálják meg tisztázni, mennyi is a Tuatara szupersportkocsi végsebessége, miután az előző rekordról készült, már feldolgozott, feliratként a GPS adatokat is tartalmazó videóban néhányan komoly ellentmondásokat fedeztek fel.

Shelby szerint azóta megszerezték az eredeti videófájlok egyikét a rekordfutamról a képi dokumentációt végső külső partnertől, és az ellentmondás tényleg fennáll a GPS adatokkal. Mivel erre nem igazán tudnának magyarázatot adni úgy, hogy a csalás vádját is elhárítsák, az a döntés született, hogy inkább egy új rekordkísérletet szerveznek, ahová az a három Youtube-ost is meghívták – Shmee150-t, Misha Charoudint és Robert Mitchellt – akik eredetileg felfedezték a rekord felvételében az ellentmondásokat.

Ezzel az SSC valószínűleg az egyetlen olyan megoldást választotta, amellyel tisztázhatja magát, sőt, ha a második rekordkísérlet sikeres lesz, azzal fura mód még jól is járnak. Ennyi figyelmet dollár-százmilliókért vásárolt reklámkampánnyal sem szerezhettek volna a Tuatara számára. Már csak az a kérdés, hogy újra összejön-e az 500 km/h feletti csúcssebesség-átlag a két ellenkező irányú futás átlagából a nevadai autópálya-egyenesben, ahogy korábban.