Már készül egy kisebb Land Rover Defender?

2020.11.02. 17:10

A brit What Car! értesülései szerint már 2022-re elkészülhet egy olyan modell, amely a Defender karakterét viseli ugyan, de kisebb lesz, hétköznapi használatra célszerűbb, és sokkal olcsóbb.

DC100 DESIGN 03

A divatterepjáró szó már a jelenlegi Defender kapcsán is felmerült néhányszor – persze az elődhöz képest, ami igazi traktor volt, bármi puhácskának tűnik – viszont a két méter széles és majdnem ugyanolyan magas, hosszabbik kivitelében bő öt méteres modellből népautó biztosan nem lesz. És nem csak a méretei miatt: a 42 ezer font feletti indulóár nem kevés. Pedig, a stílus erős, nyilván érzik ezt a Jaguar Land Rovernél is, ezért állítólag már készül valami, ami szélesebb körben is elérhető, és a mindennapokban is célszerű, valami, ami a Ford Bronco Sporthoz hasonlóan az átlagvásárló pénztárcáját célozza.

Nagyon olcsó persze a Baby Defender néven emlegetett autó sem lesz, de a 25 ezer font, azaz 10 millió forint körüli alapár így is sokkal szélesebb kör számára tenné elérhetővé, mint nagyobb testvérét. A kisebb méret sem jelenti persze, hogy kis autóról lenne szó: valószínű, hogy úgy fél méterrel lesz rövidebb, és ezzel arányban keskenyebb és alacsonyabb, mint a nagy Defender, ami még mindig bőven a családi autó méret.

A pletykák fronthajtásról és 1,5 literes háromhengeres motorról szólnak – alighanem ilyen is lesz az alapkivitel, hasonlóan a Discovery Sport és az Evoque legegyszerűbb változataihoz. Emellett várhatóan onnan örökli majd a műszaki alapokat is: a fronthajtású PTA padlólemez kerülhet ez alá is, amelyet nemrég a Jaguar E-Pace is megkapott, és amelyre viszonylag könnyen építhető konnektoros hibrid SUV a hagyományos benzines és dízel típusok mellett.