Elkészült a legfontosabb Jeep Wrangler alkatrész

2020.11.03. 06:03

A Jeep Wrangler a terepjárók közt is számos tekintetben különleges. Az egyik kivételes képessége, hogy az ajtók levehetők, ám ez a lehetőség egy újabb problémát szül, mivel az ajtókra szerelték a tükröket is.

wrangler ajtotukor

A Ford, követve a Jeep példáját, szintén leemelhető ajtókat készített a Bronco terepjáróra, de ha már új konstrukciót készítettek, megoldották, hogy a tükrök az autón maradjanak ajtók nélkül is. Ez pedig határozott előny az új jövevénynek – talán ezért döntött úgy a Fiat Chrysler alkatrész-részlege, a Mopar, hogy készítenek egy tükröt, ami az ajtó leemelése után üresen maradó zsanérba illeszkedik, és pótolja az ajtón maradó tükröt. Így egy fontos akadály hárul el az elől, hogy legálisan használható legyen a Wrangler közúton, ajtók nélkül is.

A felszerelés némi csavarozással oldható meg: állítólag a Wranglerhez adott szerszámkészlettel egyszerűen elvégezhető a művelet. A plusz tükör persze nem olcsó, ahogy a gyári extrák általában: 295 dollárért, azaz úgy 93 ezer forintért adják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.