Magyar akkumulátorok miatt hívnak vissza 21 ezer Fordot

2020.11.03. 11:42

A Ford korábban tűzveszély miatt állította le a Kuga konnektoros hibrid változatának gyártását és forgalmazását, de a pontos okot akkor még nem tudták megjelölni.

kuga phev

Most azonban meghirdették a visszahívást a kérdéses autókra: az összesben kicserélik hajtóakkumulátort, amely hibás technológiával készült. Olyan módon szennyezettek ezek az akkuk, ami a túlhevülésükhöz és kigyulladásukhoz vezethet. A Ford nem jelölte meg a beszállítót, de az Automobilwoche híre szerint a kérdéses akkucsomagokat a Samsung SDI gödi üzemében állították elő.

A Fordnak ez a konkrét visszahívás állítólag az átlagosnál is sokkal többe kerül majd: amiatt, hogy a Kuga hibrid forgalmazását fel kellett függeszteni, a cég Európában nem teljesítette a szén-dioxid-kibocsátási flottaátlag-célját. Ez pedig a Ford pénzügyi vezetőjének egy korábbi nyilatkozata szerint úgy 5-600 millió eurójába kerül majd a cégnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.