Top Dog: a Jeep szerint a bringások álma

2020.11.04. 14:25

Eredetileg a Las Vegas-i SEMA Show-ra ütötte össze a Jeep ezt a kis demonstrációs járművet a Jeep Gladiator pickup alapjaira, hozzáadva a gyári extra-katalógus egy jelentős részét. A show viszont elmarad, így most mutatták meg az átépített pickupot.

A legfontosabb újítás a plató helyére épített felépítmény, amelynek a teteje kerékpártárolóként is szolgálhat, belülre pedig mindenféle kényelmi és biztonsági eszköz telepíthető. Hűtőszekrénnyel, grillsütővel, szerszámosládával és hasonló, testes eszközökkel rakható meg a felfelé nyíló oldalú doboz, de oldalt több kisebb rekeszt is kialakítottak – a hátulról kihúzható fiókban például egy kisebb létra lakik, amellyel az autó tetejére helyezett dolgok is elérhetővé válnak.

Ezen felül a megszokottnál komolyabb terepjáró képességeket sejtet a Top Dog tanulmány: a megszokottnál nagyobb terepgumikkal, csörlővel, a tetőig kinyúló szívócsővel, kengururáccsal és masszív tetőcsomagtartóval is felszerelték.

Az összkép tényleg elég markáns jelenség, még ha nagyrészt tényleg extraként rendelhető alkatrészekből áll minden, ami a széria Gladiatorhoz képest eltérést jelent.