Nem csak egyféle VW ID.4 létezik

2020.11.05. 06:04

Kínában érdekes módon nem is egy, de párhuzamosan két ID.4 kerül piacra: a Shanghai-VW és a FAW-VW vegyesvállalatnak is megvan a saját változata, az előbbi az ID.4 X, az utóbbi az ID.4 Cross nevet kapja. Most az ID.4 X képein figyelhetjük meg, hogy milyen módon igyekeztek a típust a helyi ízlésvilághoz igazítani.

A karosszéria ugyan felismerhetően ugyanaz, de ahogy az a fenti képen is látszik, a kínai változatnak (sárga színben) lágyabb vonalvezetésű fényszórókat és lökhárítókat készítettek. Emellett több rajta a fémszínű dekoráció, és úgy általában is kevésbé tűnik szigorú jelenségnek, mint az európai kiadás. Emellett hátul és belül is akadnak kisebb eltérések, ami azt jelzi, hogy a Volkswagen jelentős erőforrásokat fordított a kínai változat átdolgozására: akkora az eltérés a két kivitel között, hogy az egyik elmenne modellciklus-közi frissítésnek a másikhoz.

Kis mértékben még az adatok is eltérőek: az X-be például 85 kWh-s akkumulátor kerül a nálunk ismert 82-es helyett, bár azt nem egyszerű megmondani, hogy a különbség valódi-e, vagy a mérési módszer különbözőségéből adódik.