Villanyautó-gyártóvá válik a Bentley

2020.11.06. 10:06

A Bentley vezetése bejelentette, hogy az utolsó, belsőégésű motorral hajtott modelljük 2030-ban tűnik el a kínálatból, de addig is egyre nagyobb szerepet kapnak a hibrid, és később a tisztán elektromos modellek.

Az átállás fokozatos lesz: elsőként újabb konnektoros hibrid modellekkel bővítik a kínálatot. A már most is elérhető Bentayga Hybrid után jövőre érkezik két másik benzin-elektromos modell. Valószínűleg ugyanaz a technika kerül a Continental GT-be és a Flying Spur szedánba is, amelyet az Audi is használ, váltóba épített 100 kW-os villanymotorral és 17,8 kWh-s akkumulátorral, ami jellemzően 40 km feletti villamos hatótávra elegendő.

A tervek szerint 2025-re elkészül az első teljesen elektromos hajtású Bentley – ez alighanem az Audi és a Porsche közös fejlesztésű PPE platformjára épül majd – 2026-ig pedig kivezetnek minden olyan modellt, amelynek a hajtásában nincs elektromos komponens.

„Száz éves luxusautó-gyártó vállalatunkat egy évtizeden belül új, fenntartható, teljes egészében etikus szerepmodellé szeretnénk tenni a luxuspiac számára.” - fogalmazta meg a lényeget Adrian Hallmark, a Bentley vezérigazgatója.