Rezvani Hercules: hatkerekű rém Jeep alapon

2020.11.11. 17:21

A márkát eddig a Tank terepjáró különféle változatairól ismertük, most azonban azoknak készítettek valamit, akik nem elégednek meg négy kerékkel. A Hercules 6x6 egy harmadik tengellyel és közel két és fél méter platóval egészíti ki a bevált receptet.

A formaterv itt is hasonló ahhoz, amit a Tank visel, bár itt talán jobban átlátszik, hogy miféle műszaki alap húzódhat az agresszív formák alatt. A tető és az utascella jellege alapján nem nehéz rájönni, hogy a Jeep Gladiartor az alap, bár a Rezvani nem is csinál ebből titkot. A végeredmény annyira radikális, hogy ezzel kevesen fognak törődni.

A hatkerekű pickup mostanában nagy divat a tuningiparban: az AMG még 2013-ban fektette le a divat alapjait, és azóta készült ilyesmi mindenféle modellből, a Land Rovertől a Ford F-150-esen át a Ram 1500 TRX-ig. A Rezvani változata azonban ezek közül is kilóg: 94 centis terepmintás gumikon gurul, csak a platója 2,44 méter hosszú.

A motortérbe a Jeep alapoknak megfelelően a Chrysler nagyobb motorjait építik. A kínálat a 3,6 literes, 285 lóerős Pentastar V6-ossal, illetve a 260 lóerős 3 literes dízelmotorral kezdődik, de rendelhető némi felárért a 6,4 literes, 500 lóerős Hemi V8-as, vagy egy Hemi alapú 7 literes, kompresszoros tuning-motor, ami 1300 lóerőt és 1341 Nm csúcsnyomatékot képes leadni. A hajtás minden esetben kapcsolható, a vezető választhat a két-, a négy- és a hatkerék-hajtás közül.

Lesz egy úgynevezett katonai kiadás is: ez kevlar betétekkel, golyóálló üvegekkel, öntömítő üzemanyagtartállyal, teljes elektromágneses árnyékolással és defekttűrő gumikkal érkezik, nyilván azoknak a pénztárcáját célozva, akik folyamatos életveszélyben érzik magukat.

Ahogy sejthető, a varacskos külsejű hatkerekű feltűnésmágnes mindenképp egy kisebb vagyonba kerül majd. Az alapkivitelést 225 ezer dollárt (kb. 68 millió forintot) kérnek, ehhez képest a Military változat 100 ezer dollárral érkezik drágábban. A V8-as felára további 40 ezer dollár, de a legdrágább a kompresszoros szörny, amiért 474 ezer dollárt (kb. 143 millió forintit) kell fizetni. Akit bővebben érdekel, hogy mennyiből jön ki álmai hatkerekűje, itt konfigurálhat is magának egy összeállítást.