Elkészült az új Audi SQ2

2020.11.16. 15:54

Az első SQ2-est nem olyan rég, 2018 végén mutatták be, ám a Q2-es frissítésével együtt ez is megújul, bár a hajtás főbb paraméterein – érthető módon – nem változtattak.

Ahogy eddig is, az SQ2 hajtásáról a kétliteres, négyhengeres VW turbómotor 300 lóerős és 400 Nm csúcsnyomatékú változata gondoskodik. Ehhez a teljesítményszinthez itt már összkerék-hajtás jár, és hétfokozatú dupla kuplungos automata váltó. A menetdinamika nem változott érdemben az előző változathoz képest: százra 4,9 másodperc alatt gyorsul az új SQ2-es is, a végsebességét pedig elektronika korlátozza 250 km/h-ra.

A felújítás nagyrészt a Q2-es újdonságait hozza el sportosabb köntösben, bár a különbségeket nem is olyan egyszerű megtalálni az eltérő típusjelzésen túlmenően, mivel már a polgári változat karaktere is eléggé sportosra sikerült. Az egyetlen, ami igazán szembetűnő, a két dupla kipufogóvég a hátsó lökhárítóban, és talán a nagyobb kerekek, de az az érzésünk, hogy ezúttal tényleg igyekeztek elegendő mozgásteret hagyni a tuningipar Audi-specialistáinak.

Természetesen itt is felbukkan a Q2 új fedélzeti elektronikája, a műszereket helyettesítő kijelzővel és a nagyobb középső érintőképernyővel. A fedélzeti rendszer természetesen mobiltelefonos internet-kapcsolatot, Wifit, mobiltelefon-integrációt és navigációs rendszert is tartalmaz, emellett a Bang & Olufsen hifi is innen vezérelhető. Emellett az új SQ2 változatba már forgalom- és sávkövető rendszer is rendelhető.

 Az új Audi SQ2 a jövő év elején érkezik az európai kereskedésekbe, Németországban az ára 45 700 euró – átszámítva úgy 16,4 millió forint – lesz.