Ezzel megy a Dakarra a Toyota

2020.11.16. 11:26

Januárban Szaúd-Arábiában már ezzel az új géppel indul a négy gyári páros. A legfontosabb változás persze formai, az autó maga nem sokat változott, amióta 2018-ban bemutatkozott.

A Hilux néven futó versenyautók is megkapják a jellegzetesebb hűtőrácsot, ami a legutóbbi frissítés kapcsán került az utcai modellre. Ugyanakkor a versenyautó továbbra is 5 literes V8-as középmotorral és független felfüggesztéssel készül, azaz műszaki értelemben nem is eshetne távolabb a sorozatgyártmánytól.

A 2021-es Dakar ralin négy ilyen autó indul majd: Nasser Al-Attiyah és Mathieu Baumel, illetve Giniel de Villiers és Alex Haro mellett, akik régóta sikeres résztvevői a versenynek, két dél-afrikai indulót támogat a japán gyártó. A Henk Lategan és Brett Cummins alkotta páros kapja az egyik, Shameer Variawa és Dennis Murphy a másik gyári Toyotát.

A 2021-es Dakar az ideihez hasonlóan kizárólag Szaúd-Arábiában zajlik majd: a mezőny először január 3-án állhat rajthoz Jeddah-ban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.