Akkumulátor-eső hullott a rommá tört Teslából

2020.11.20. 06:05 Módosítva: 2020.11.20. 11:02

Az Egyesült Államokban, pontosabban az Oregon állambeli Corvallisban történt az autóbaleset, amely ugyan tetemes anyagi kárt okozott a környező házakban, és gombóccá gyűrt egy Tesla Model 3-ast, de csodával határos módon egyetlen emberéletet sem követelt.

Mint kiderült, a sofőr kábítószer – valószínűleg marihuána – hatása alatt, durván 160 km/h-val sodródott le az útról, és talált el egy egy útszéli villanypóznát a Teslával. Az első ütközés után még bő 90 métert sodródott a roncs, kidöntve további két fát és egy telefon-elosztó dobozt. Közben a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, és az akkumulátorból elszabaduló cellák beterítették a környék házait. Az egyik leszakadt kerék eltalálta egy ház falát, olyan erővel, hogy az emeleti falban csőtörést idézett elő, elárasztva az alsó szintet vízzel.

A sofőr olyannyira szerencsés volt, hogy egyszerűen elsétálhatott a helyszínről, bár viszonylag hamar megtalálta és előállította a rendőrség. Ellene bódult állapotban történő járművezetés, kábítószer-fogyasztás, cserbenhagyás, másodfokú károkozás, gondatlan veszélyeztetés és veszélyes járművezetés gyanújával indult vizsgálat, ennek ellenére a világ egyik legszerencsésebb emberének tűnik már attól is, hogy nem zsákban hagyta el a helyszínt.