Így költözik egy tűzoltómúzeum

2020.11.24. 14:31

A Belgiumban található aalsti tűzoltómúzeumot 1990-ben nyitották meg. A város önkormányzata hosszú ideig segítette a múzeum fenntartását, kedvezményesen kapták meg az üzemeltetők a város tulajdonában lévő ingatlant és területet. Azonban az elmúlt években a bérleti díj többszörösére emelkedett és az üzemeltetés is óriási terhet rótt a 130 darab járművet és több ezer darabos tűzoltási eszközt összegyűjtött egyesületre. Ezért a gyűjtemény tulajdonosai nemrég úgy döntöttek, hogy elköltöztetik az egész múzeumot. Egyetlen jó és átmeneti megoldásnak az ötven kilométerre lévő antwerpeni raktárbázis kínálkozott, ezért odavitték a teljes gyűjteményt.

2(2)

A feladat egyáltalán nem volt egyszerű: egyrészt a szállítás nagyon drága, másrészt össze kellett szedni annyi teherautót, amellyel a nagyobb, üzemképtelen tűzoltójárművek is egyszerre elszállíthatók. Hatalmas összefogással, amelyet a tűzoltóság, a rendőrség, a közlekedési hatóság és több szállítmányozási cég is támogatott, sikeresen zárult a feladat!

Az átszállított járművek és eszközök egyelőre tárolási céllal vannak az antwerpeni depóban, ha minden az egyesület tervei szerint alakul, akkor a tűzoltómúzeum hamarosan újra megnyitja kapuit valahol Antwerpenben. Az alábbi látványos videón a költöztetés utolsó mozzanata látható, ahogy megérkezik az óriási teherautókonvoj az üzemképtelen tűzoltókocsikkal az antwerpeni raktárterületre:

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.