Árat emel a Tesla Európában

2020.11.26. 16:37

Az Electrek értesülései szerint a következő szállítással érezhetően megnő a Tesla típusok európai vételára. A változtatás minden modellt érint, de a nagyobb és drágább autókat nagyobb mértékben.

A Model S és Model X ára változattól is piactól függően nagyjából 5000 euróval lesz magasabb, mint korábban, így Németországban például 82 ezer euróra emelkedik a Model S alapára. A Model 3-as jóval kisebb mértékben drágul, itt 500 és 1000 euró között lesz az árváltozás.

A Tesla érdekes módon nem sokkal az után tette meg ezt a lépést, hogy a Model S árát Észak-Amerilában 70 ezer dollár alá csökkentették, alighanem a Lucid Air érkezése miatt. Így a Model S európai és amerikai alapára között már közel 30 ezer dollár, átszámítva több mint 9 millió forint különbség van.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.