Felgyorsul a legkisebb villany-VW fejlesztése?

2020.11.27. 16:27

Az Automotive News belső információkra hivatkozva azt írja, hogy a Volkswagen felgyorsította az elektromos kínálat alapmodelljének fejlesztését, amely nagyjából Polo méretű, városi modell lesz.

id1sk

Az ID.2 néven emlegetett autót a hírek szerint 20 ezer euró körüli áron szeretnék adni. Ennek érdekében állítólag azt is fontolgatják, hogy az olcsó, de az autókban manapság használt akkumulátoroknál kisebb energiasűrűségű lítium-vas-foszfát cellákat alkalmazzák.

A névtelen forrás szerint, mivel alapvetően városi kisautóról van szó, viszonylag korlátozott hatótáv-igénnyel, az egykori e-Golféhoz hasonló méretű, 36 kWh-s akkumulátor elég lehet. Ez egy kisebb és takarékosabb autóban, amilyennek az ID.2 ígérkezik, nagyjából 200 kilométeres hatótávhoz lenne elegendő.

A Volkswagen eddig elsősorban az ID.3-nál nagyobb és drágább elektromos modellek fejlesztésére költött – ezektől várható ugyanis nyereséges gyártás – így 2023-ig az ID.4 mellett annak kupétetős változata, valamint egy kisbusz és egy nagy szedán-kombi páros biztosan érkezik. Ám úgy néz ki, a nemrég megemelt villanyautó-fejlesztési keret, illetve az egyre élénkebb kereslet kapcsán úgy alakultak az előrejelzések, hogy már a VW vezetősége szerint is érdemes kisebb modellek fejlesztésébe fogni.