Jön az új Skoda Fabia

2020.12.02. 06:05

A Skoda következő újdonságáról a cég vezérigazgatója tett említést, megerősítve, hogy megtartják a kínálatban a kombit, annak ellenére, hogy a konkurencia már nem gyárt ilyesmit.

Thomas Schaefer szerint az új Fabia révén megerősíthetik, hogy a márka kitart a célszerű és megfizethető belépőmodellek mellett. Ez annak tükrében igazán fontos kijelentés, hogy a Skoda legkisebb modellje, a Citigo kikerül a kínálatból.

Várhatóan a Fabia is drágább és komplikáltabb autó lesz, mint az elődje, de egyben korszerűbb is: ezt már az MQB platform egyszerűsített A0 változatára építik. Ugyanakkor úgy néz ki, egy piaci előnye biztosan lesz a konkurensekkel szemben: ebből készül kombi kivitel, míg a hírek szerint mindenki más felhagy az ilyen modellek gyártásával a B szegmensben. Korábban a Dacia, a Peugeot és a Renault is kínált kombi kisautókat, de úgy tudjuk, ezek mindegyike megszűnik, azaz a Fabia Combi marad az utolsó lehetőség ilyen méretben kombit vásárolni.

A kombi egyébként az eladások durván harmadát adja, és a Fabia eddig is elég jól ment. Tavaly bő 155 ezer példányt adtak el, és ezzel az Octavia mögött a második legnépszerűbb Skoda volt.