Először mutatják be a kupás Porsche 911 GT3-at

2020.12.07. 12:26

A Porsche Supercup versenysorozat legújabb versenygépe már az aktuális, 992-es Porsche 911-esen alapszik majd, és egyebek közt néhány látványos aerodinamikai megoldás különbözteti meg a majdani utcai kiviteltől, ami már az álcázott fotókon is látható.

gt3cup teaser

A legfeltűnőbb eltérés az autóéval megegyező szélességű, magasra kiemelt hátsó szárny, amelyre versenypályán – elsősorban tempós kanyarokban – nyilván szükség lesz – de viszonylag nagy diffúzort, és egy nagyobbacska első splittert is felfedezhetünk a képeken. Adatokat most még nem közöltek, az viszont már nem titok, hogy december 12-én, azaz e hét szombatján tartják a kupás versenygép premierjét. Valószínű, hogy jövőre már csak ezzel futják a Porsche Supercup futamait.

Egy érdekes részlet, hogy – hasonlóan a Mini elektromos JCW prototípusához -a Porsche is meglátta a lehetőséget a mai prototípusokra jellemző káoszmintás álcafóliában, és versenypályák vonalvezetéseit rejtették el a kacskaringós vonalak közt, amit itt bárki meg is próbálhat végigkattintgatni.