OKCU V osztály: fényűzés, feltűnés nélkül

2020.12.10. 13:30

Az OKCU Individual Automotive Concepts egyedi átépítésekkel foglalkozik, a Mercedes V osztályból például készítenek egy Artisan Edition, azaz kézműves kiadás nevű változatot, amely négy fő számára biztosítja az autóban elérhető legmagasabb szintű luxust, diszkrét csomagolásban.

Kívülről, mindebből nagyon kevés látszik. A lökhárító és a felnik ugyan nem teljesen azonosak a sorozatgyártású V osztályéval, de elég valószínűtlen, hogy erre bárki felfigyelne. A lényeg bent található: négy egymással szembe fordított ülés, a gyártó szerint Rolls-Royce színvonalú bőr kárpitozás, minőségi fabetétek, és 24 karátos arannyal bevont fém díszítőelemek határozzák meg a hangulatot.

A berendezés aktív része – így a nagy méretű képernyő és a Bang & Olufsen hifi, az oldalfalba rejtett asztalkák, az ülések aljából kiemelkedő lábtámaszok és a masszázsfunkciók – viszonylag kényelmesen irányítható, a hátsó ülések közti kartámaszba épített Ipad tableten keresztül, akár hangvezérléssel is.

Török cégről lévén szó, a helyi szokásoknak megfelelően a bemutató autóba a hűtött minibár mellett beépített kávéfőző és szivardoboz is került.

Az átalakítás árát nem közölték, de ezen a szinten már nem is ez szokott a kérdés lenni, hanem a kidolgozás minősége és a szolgáltatás-kínálat, ezen a téren pedig, legalábbis a képek alapján, úgy tűnik, az OKCU-nak nincs szégyellni valója.