BRX Hunter: a Dakar-csodafegyver Sebastian Loebnek

2020.12.11. 11:24

Nem meglepő, ha valaki még nem hallott a Bahrain Raid Xtreme nevű vállalkozásról: az idei Dakar ralin szerepel először a formáció, méghozzá meglepő módon olyan háttérrel, amivel akár gyári csapatnak is elmennének.

A csapat két T1-es prototípust indít az idén Szaúd-Arábiában megrendezésre kerülő Dakar ralin, méghozzá két, igazán profinak tűnő gépet. A formájukat a Jaguartól nemrég visszavonult Ian Callum tervezte, alatta a műszaki tartalom pedig nagyrészt a Prodrive munkája. A motor Ford eredetű, 3,5 literes 400 lóerős biturbó V6-os, amely a hátsó tengely elé került. A teljesítményre azonban szükség is lesz: a kupé-jellegű prototípus üresen is 1,85 tonnát nyom, és 500 liter üzemanyagot is magával vihet a leghosszabb szakaszokra.

A teljesen ismeretlen BRX láthatóan a pilótákon sem spórol: a két Huntert a tereprali-legenda Nani Roma és a kilencszeres rali-világbajnok Sebastian Loeb vezeti majd.

A profi, de egyelőre reklámfeliratok nélküli vállalkozás hátterében egyébként a Prodrive-főnök, Dave Richards áll, aki megszerezte a Bahraini állami vagyont kezelő befektetési alap, a Mumtalakat támogatását – innen a végtelennek tűnő források, bár nem kizárt, hogy a versenyre más szponzorfeliratok is feltűnnek majd a jelenleg még álcafóliában tesztelt Hunter oldalán.