Elárulták a következő villany-Hyundai nevét

2020.12.11. 09:14

Azok után, hogy a Hyundai már korábban jelezte, az elektromos modellek számára új márkanevet vezet be, nem olyan meglepő, hogy Ioniq néven érkezik a következő ilyen modell.

Most az is kiderült, hogy a VW-hez hasonlóan a koreaiak is számozzák majd az elektromos típusaikat, az első Ioniq márkájú autó az 5-ös sorszámú lesz, ezt üzeni a Hyundai a legújabb kedvcsináló videójában.

A nagy titokzatosság ellenére sejthető, hogy az Ioniq 5 nem más, mint a 45 EV tanulmány szériaváltozata. Azaz egy közepes méretű, ötajtós villanyautóra számíthatunk, nyilván a tanulmány formai túlzásai és irracionálisan drága részletei nélkül, azaz aligha lesz rajta kétfelé nyíló tolóajtó, viszont a kedvcsináló alapján nem kizárt, hogy az első fényszórókat helyettesítő LED-mátrixot megtartják a sorozatgyártmányon is.

A műszaki tartalom nagy részét várhatóan a nemrég leleplezett szabványos E-GMP platform adja majd, amelynek ez lehet a legkisebb alkalmazása. Ennél többet nyilván jövőre hallhatunk az Ioniq 5-ről – az sem lenne meglepő, ha már januárban előrukkolnának az új villanyautóval.