Ismét előkerült a Mercedes szupersportkocsija

2020.12.16. 06:31

Először 2017-ben láthattuk a Mercedes csúcsgépét, akkor még Project One volt a neve. Ma már csak AMG One néven ismerik az 1000 lóerős, ötmotoros rémet, és nem hogy 2019-re, de 2020-ra sem készült el.

A csúszás persze érthető: egy Formula-1-es motor köré kellett utcai autót faragni, ami hozza az Euro 6-ot, ami időközben még szigorúbbá is vált, most épp a 6d változat lesz kötelező januártól, ami megint csak kevésbé megbocsátó mérési módszereket hoz a régi határértékekhez.

A közönség azonban gyorsan felejt, így készült néhány kép és egy rövidke reklámfilm az autóval, és persze az F1 királyával, aki egy fárasztó versenynap végén... még kimegy csapatni a One-nal. Jó, ez tényleg csak vicc lehet, nyilván Lewis is ember, aki munka után vacsizni megy a szállodába, aztán aludni tér, de a fikció lényege itt nem is ez, hanem hogy láthassuk, hogy kapcsol át a One pálya-üzemmódba. Tényleg állat, ahogy a nagy szárny kiemelkedik, majd abból kijön egy kisebb légterelő.

Ha minden igaz, 2021-re már tényleg megkapják a szupersport-Mercedest, akik rendeltek belőle. Ha szerencséjük lesz, talán ezzel a vörös-ezüst-fekete fóliázással is kapható lesz, amivel a világbajnok csapatott, mert ez talán egy kicsit még jobban áll rajta, mint a sima ezüst, amiben korábban mutogatták.