Nem készül feljelentgetős felülettel a magyar rendőrség

2020.12.18. 14:37

Hiába a lengyel példa sikere, Magyarországon nincs tervben a rendőrségnél olyan külön felület, ami kimondottan a lakossági autók fedélzeti kameráival rögzített felvételeknek lenne fenntartva. 

kbj

Két napja írtuk meg, hogy egy lengyelországi vajdaságban külön fiókot tart fent a rendőrség a civilek fedélzeti kameráinak felvételeire. Ide bárki beküldheti, ha szabálytalanságot videózott az utakon, a rendőrség pedig épp úgy kivizsgálja és bírságolhat utána, mintha a saját járőreik rögzítették volna. Adja magát a kérdés, hogy készül-e hasonlóra nálunk a rendőrség, és mint a RTL Klub híradójából kiderült, egyelőre nem.

A rendőrség ugyan nem tervez hasonlót, de azt elmondták az RTL-nek, hogy mindenkinek joga van ilyen felvétellel feljelentést tenni, és ha ilyen érkezik hozzájuk, azt természetesen kivizsgálják. És ahogy a csatorna híradójában elhangzik, a neten nagy publicitást kapó felvételekkel is megesik, hogy a rendőrség utána megy a látottaknak, feljelentéstől függetlenül. Nemrég így született egy összeállításuk olyan internetes videókból, amiket civilek vettek fel szabálytalanul közlekedő rendőrökről.