Ugyanabban a tűzben lett oda egy Jaguar XJ220 és egy LaFerrari

2020.12.20. 10:27

Az utolsó hetekre is jut katasztrófa, amitől még rosszabb emlékű lesz a 2020-as év. Emberélet ebben a történetben ugyan nem lett oda, de a csúcssportautózás szegényebb lett egy-egy korszak csúcstermékével: 80, többnyire ritka sportautó égett le egy angliai garázstűzben, köztük egy Jaguar XJ220 és egy LaFerrari.

789869

Az angol sajtóban kiemelt témaként pörgő gyújtogatásról annyit tudni, hogy egy Over Peover nevű falucska mellett tárolt autógyűjtemény lett oda az utolsó darabig. A Manchesterhez közeli falucska környékén tárolta ugyanis egy nagypályás gyűjtő azt a 80 autót, amiről tételes listát nem találni ugyan, de több Ferrari, Porsche és Lamborghini is volt köztük, sok állítólag egyedi jellemzőkkel. És biztosan áldozat egy LaFerrari, az olaszok ötszáz példányban legyártott aktuális csúcsmodellje, és ami talán még annál is nagyobb veszteség, az a 90-es évek leggyorsabb közúti sportautója, a mindössze 282 darabban legyártott Jaguar XJ220, amiből egy szintén bennégett a hangárban.

789868

Az érintett tűzoltók közleménye szerint a gyűjtemény egy darabját sem sikerült megmenti, annál gyorsabban terjedt és nagyobb volt a tűz. Aminek az oka a hírek szerint szándékos gyújtogatás, de se a szándék, se az elkövető nem ismert. A gyűjtemény mindenesetre biztosítva volt, így akár még a gyűjtőből is lehet gyanúsított, bár ő hírek szerint "teljesen megsemmisült" a kár láttán.