Ajándékötlet: roadster-ízű gint apának

2020.12.21. 12:35

 Nem csak a zenében divat a kollaboráció, rövid időn belül másodszor mutat be közös projektet autógyár és szeszgyártó. Bár a Tesla Tequilát pár nap alatt úgy elkapkodták, mintha rövidnadrág lenne, a Tesla inkább csak a pénzt és a villám alakú üveget adta a független Nosotros tequilájához. A brit sportkocsi-gyártó manufaktúra Morgan és a Piston Distillery szerencsére tovább ment a külcsínnél.

A kézzel készülő autóiról híres gyártó három fő alapanyag a fa, az alumínium és a bőr (a közvélekedéssel ellentétben az autó nagy része alumíniumból készül, a fát főleg a vázhoz használják), a közösen jegyzett ginnel a Morgan által használt kőris az összekötő kapocs: a gyártás során keletkező forgácsot beáztatják a 14 fűszernövénnyel készülő szeszbe, hogy kihozzák belőle a jellegzetes ízeket. A gyártó gyömbérsört, friss szedret és sok jeget ajánl a ginhez, vezetést természetesen nem.

Több más ponton is kapcsolódik egymáshoz a két manufaktúra, mindkettőjüknél minőségi anyagokkal és hagyományos módszerekkel dolgoznak - a Morgan 1930 óta változatlan technikával készíti elő az autó fő elemeit - , ráadásul szinte szomszédok is: az autógyár Malvernben, a főzde pedig az alig pár mérföldre található Worcesterben működik.

Az eredmény a szűk 18000 forintnyi fontba kerülő Morgan x Piston Gin, ami „édeskésen almás” és „enyhén fás” ízével tűnik ki Piston Distillery többi, díjnyertes szesze közül. A Morgan másik két fő alapanyagát egyelőre meghagyják az autóknak, a világ még nincs felkészülve az alumínium/bőr ízű ginre.