Fura baki miatt hívnak vissza Ford Explorereket

2020.12.31. 07:37

Rövid időre kézi erővel pótoltak egy meghibásodott célszerszámot a soron, most hívhatnak vissza minden érintett autót, mert laza lehet a motortartó bak rögzítése. 1300 Ford Explorer és 100 Lincoln Aviator mehet soron kívüli szervizre a baki miatt.

DSCF2107

Az Egyesült Államok közlekedési hatósági feladatait ellátó ügynökség, az NHTSA osztotta meg a hírt, miszerint egy vizsgálat során problémát találtak a Ford Explorernél és luxus testvérmodelljénél, a Lincoln Aviatornál. Konkrétan az egyik motortartó bak rögzítése lehet gyengébb a szükségesnél, amiatt pedig a motor többet mozoghat a helyén annál, amire a többi rögzítést méretezték. Végeredményben akár az egyik féltengely hirtelen kicsúszása is megtörténhet, bár a felügyelet eddig nem tud ilyen esetről. 

Az NHTSA vizsgálata kiderítette, hogy a hiba oka egy meghibásodott célszerszám, aminek hiányában egy ideig kézzel húzták meg a rögzítőcsavart a gyártósoron, az ügynökség szerint pedig sok esetben kisebb nyomatékkal, mint szükséges. Hogy ez milyen arányban van így, az a visszahívás során kiderül majd.