Lovaggá ütik Hamiltont

2020.12.31. 09:34

Lovagi kitüntetés várományosa Lewis Hamilton, miután Michael Schumacher rekordját elérve hetedik világbajnoki címét nyerte az idei szezonnal. Bonyolították a helyzetet Hamilton adóügyi visszásságai, amiket a döntőbizottság végül rendben talált, illetve a tény, hogy az állandó lakhelye nem az Egyesült Királyságban van, hanem Monacóban. Végül a diplomaták és tengeren túliak listájára került.

A 2008-as győzelme után MBE (A Brit Birodalom Tagja) kitüntetést kapott.
A 2008-as győzelme után MBE (A Brit Birodalom Tagja) kitüntetést kapott.

Hamilton nem kizárólag a mezőnyt uraló idei, és tényleg a legnagyobbakhoz mérhető eddigi eredményei révén lett méltó rá, hanem a Black Lives Matter melletti kiállása (ő volt a FIA We Race As One kampány arca is) és a környezetvédelmi aktivizmusa miatt is.

Ő lesz a negyedik Forma 1-es pilóta, akit lovaggá ütnek, ráadásul az első olyan, akit még aktív, versenyzői éveiben. Ezzel borzasztóan elit társaságba kerül: Sir Jack Brabham, Sir Jackie Stewart és Sir Stirling Moss legendás nevek közé - hogy utóbbiak munkásságához felér-e a 35 éves brit, majd az idő eldönti. Erről korábban ő maga is hasonlóan nyilatkozott: "Nem mentettem életeket, nem vagyok egy el nem ismert hős, mint azok, akik az egészségügyben dolgoznak vagy mint Sir Tom Moore kapitány."